צ`יבורקי במילוי בשר

כיסוני בשר מטוגנים במילוי בשר טחון 

מצרכים למתכון (28 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה)
קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
מלח - 2 כפות שטוחות, כף לבצק וכף למלית.
ביצה - Medium
וודקה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל), כ- 2 כפות.
מי סודה - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
בשר בקר טחון - 700 גרם
פלפל שחור - כף שטוחה
בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם), קצוצים במעבד מזון דק.
שום - 5 שיניים, שיני שום כתושות/קצוצות.
שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
מים - כחצי כוס
28 מנות/יחידות: 25-30 כיסונים.

אופן הכנת המתכון
1. ללוש את הבצק לבצק נוקשה - קמח, כף מלח, ביצה, כ- 2 כפות וודקה, ומי הסודה (אם אין אפשר גם מים במקום - במידה וחסר מוסיפים עוד כחצי כוס סודה/מים).
2. להניח למנוחה של שעה.
3. ללוש שוב ולהניח שוב למנוחה - רצוי לילה שלם במקרר.
4. לחלק את הבצק לכדורי פינג פונג - 26-30 כדורים.
5. הסוד לבצק מוצלח הוא לישה רבה וחזקה.
6. לערבב את כל מצרכי המלית - בשר בקר, כחצי כוס מים, פלפל שחור, ככף מלח, בצלים קצוצים ושום כתוש או קצוץ.
7. להניח במקרר להתגבשות טעמים.
8. לא לבשל או לטגן את הבשר (זה הסוד לסהרונים האלו - הבשר בשעת הטיגון מתגבש לו, מתאדה ומגיר נוזלים נהדרים).
9. יש לקמח שולחן עבודה ולרדד כל כדור בצק לעיגול בקוטר 20-22.
10. יש למלא כל עיגול בככף מלאה מהמלית ולסגור לחצי ירח.
11. לקבלת צורה יפה ניתן להשתמש בסכין משוננת או כמו שאני הכנתי בעזרת מזלג מקומח - הדקתי את הקצוות בעזרתו וכך ניתן לקבל צורה יפה.
12. יש לטגן במחבת עם שמן חם על אש בינונית עד גבוהה עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
13. יש להגיש חם ולהתענג מהסהרונים המיוחדים.
 
הוספת תגובה

מבזקים

האם תבקר השנה בגאורגיה?


חיפוש


לקישורים נוספים...