מסעדות - מטבח הגאורגי
אומרים שהדרך הכי טובה לתאר את היופי של גאורגיה היא באמצעות המאכלים ומסורת האירוח שלה, אז לכבוד פתיחתן של שתי מסעדות גיאורגיות חדשות בתל אביב ערכנו רשימה מלאה של כל המאפיות, החצ׳פוריות והמסעדות הפועלות ברחבי הארץ, שבהן תוכלו לעשות את ההיכרות עם אחד המטבחים המסקרנים ולחוות את מסורת האירוח והשמחה שמאפיינת את הרי הקווקאז
המטבח הגאורגי מבוסס על הרבה מאוד ירקות, גבינות, בשר ומאפים מסורתיים. השחקנים הראשיים בהכנת מנות הדגל הגאורגיות הם אגוזים, חצילים, שעועית, גבינות מלוחות, זעפרן שמעניק לכל מנה את הטעם האוטנטי, רימונים שמוסיפים את החמיצות וכוסברה שאחראית על החריפות העדינה.
על מנת להכיר ולו על קצה המזלג את המטבח הגאורגי כדאי להתחיל עם המאפים האפויים ואת הכיסונים המאודים - חצ'פורי וחינקלי, עם המרקים הצבעוניים כמו חרצ׳ו, עם התבשילים הקרים כמו לוביו וסציבי, וגם עם התבשילים החמים דוגמת חשלמה וצ'נחי.
הסצנה של המטבח הגאורגי פורחת
קיבוץ שמרת - שותא
המוטו של המסעדה הזו הוא "לאכול, לשתות ולשמוח", ואם תגיעו לכאן ביום שבת אכן מצפה לכם אווירה שמחה ושולחנות גדולים של משפחות שמציינות אירוע כזה או אחר. החלל הפנימי של המסעדה מעוצב בדומה לבית גיאורגי טיפוסי עם אוסף של ריהוט עתיק ומשוחזר, כלים שעברו במשפחות של הבעלים מדור לדור ותמונות משפחתיות.
במטבח מכינים אוכל ביתי כמו שצ'אמדי - מרק חמציצים גיאורגי על בסיס ירק ואגוזים (32 ש"ח); קופאטי - נקניק עגל ביתי מטוגן בשמן זית (80 ש"ח); וגם את המנות הקלאסיות של המטבח הגיאורגי כמו חינקאלי גבינות שמוגש עם מטבל יוגורט ונענע (10 יח - 45 ש"ח), חאצ'פורי איספאנאחיס - מאפה ענק במילוי תרד וארבע סוגי גבינות (46 ש"ח) וקאטלטי קבבונים מבשר עגל טחון על שיפוד מתכת (70 ש"ח). כשרות: אין
איפה: קיבוץ שמרת (כביש עכו-נהריה) 04-8219698 / 04-8219208
חיפה - חצ'פורי מיה
זוהי מאפייה גיאורגית עם תפריט מאפים עשיר שכולל ארבעה סוגים של חצ'פורי קלאסי (כיסון סגור המזכיר בורקס), עם מילויים שונים שניתן לרכוש אפוי ומוכן לאכילה או קפוא (אפוי - 16 ש"ח, קפוא - 12 ש"ח). כמו גם, תמצאו שם חצ'פורי אצ'רולי (כיסון בצורת סירה) במגוון מילויים (25-27 ש"ח). לצד אלו, מוכרים שם גם חצ'פורי משפחתי ענק וכיסוני חינקאלי מאודים המוגשים במילוי גבינה מלוחה, תפוח אדמה, גבינה מתוקה או גבינה מתוקה ודובדבנים. כל החינקאלי נמכרים קפואים ובעשיריות בלבד (55 ש"ח). כשרות: יש
איפה: חלוצי התעשיה 12 (מפרץ חיפה), 1-700-555701 / 04-6965065
חיפה - מימינו
פתוח גם שישי וגם שבת כשרות: אין
איפה: רח' ארלוזורוב 85 ,חיפה טלפון: 04-8113399 נייד: 053-9387462
מסעדת גאורגיה I חיפה
כשרות: אין
איפה: פה נוף 99 חיפה, 04-779-9222
מגישה ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, מסעדה, משקאות ו-קפה
נתניה - חצ'פורי
במקום הקטן הזה, שצמוד לשוק נתניה, מוכרים מבחר מנות גיאורגיות מוכנות לאכילה וגם מנות קפואות שניתן לקחת הביתה. מאחורי דלפק ההזמנות ניצב לו תנור ענק, אליו עתידים להיכנס המנות שהזמנתם.
בין היתר, תמצאו כאן ורניקי קפואים תוצרת בית (5 ש"ח ל-100 גר'); חינקאלי (5.5 ש"ח ליחידה); בלינצ'ס (5 ש"ח ליחידה); צ'יבורקי (8 ש"ח ליחידה) ולחם לה-וואש עגול (6 ש"ח). במקום יחכו לכם גם חצ'פורי אצ'רולי (בצק במילוי גבינות וביצה) וחצ'פורי אימרולי (מאפה שטוח במילוי גבינות) מוכנים לאכילה ונמכרים ב-30 ש"ח ליחידה. עבור 6 יחידות חינקאלי מאודים תשלמו 40 ש"ח, והצ'יבורקי המטוגנים יעלו לכם 10 ש"ח. אם תצליחו לקנות כאן בלי לשאול יותר מדי שאלות, מובטחת לכם ארוחה גיאורגית טעימה במיוחד. כשרות: אין
איפה: גורדון 2 נתניה, 09-7725000
נתניה - Batumi
המסעדה הזו, שקרויה על שמה של עיר נמל בגיאורגיה, היא לא דבר שתראו בכל מקום, החל מהעיצוב הייחודי שלה ועד המאכלים המסורתיים שמוגשים בה.
כבר עם כניסתכם למקום תעטוף אתכם אווירה גיאורגית, בעיקר בשל הקירות המעוטרים בתמונות המציגות סעודות גיאורגיות מסורתיות והעננים הלבנים שמצויירים על התקרה הצבועה בתכלת. התפריט המוגש במקום כולל מאכלים אותנטיים כמו צנאחי - תבשיל צלעות כבש עם חצילים, פלפלים ועגבניות (50 ש"ח); פחאלי - תבשיל תרד עם אגוזים (30 ש"ח); מרק חרצ'ו (30 ש"ח); סציבי - תבשיל עוף ברוטב אגוזים וגם לוביו (מרק שעועית אדומה). כשרות: אין
איפה: שער הגיא 7 (נתניה), 054-4616051
כפר-סבא - החצ'פורי של מאמא
מטעמי גאורגיה בשרון נאפים בשיטה מסורתית במקום. החצ'אפורי של מאמא הינו בית קפה מסעדה אשר שוכן ברחוב המרכזי בכפר סבא, ושם תוכלו למצוא מגוון רחב של ארוחות בוקר, פסטות, צהריים ועוד מאפים רבים וטובים ובעיקר את החצ'אפורי. החצ'אפורי של מאמא היא מסעדה חלבית אשר מתאימה לכל אחד, צמחוניים, טבעוניים וכל אחד אחר שאוהב אוכל טוב וטעים. פתוח בימים א' - ה' החל משעה 08:00 עד הלקוח האחרון, בימי שישי החל משעה 08:00 עד השעה 15:00. יש חנייה מסודרת למסעדה. כשרות: יש
כתובת: כפר-סבא, רח' ויצמן 140 טלפון: 077-4345297 , 052-4305959
תל-אביב-יפו - קינטו-מסעדה גאורגית כשרה
קינטו היא מסעדה גאורגית כשרה בתל אביב, שקמה מתוך מטרה לשמוח ולשמח.
המלה 'קינטו' בגיאורגית מסמלת אדם שמח שעובד כל היום על מנת להרוויח את לחמו ובערב הוא יושב עם חבריו, שותה כוס של צ'צ'ה - וודקה גיאורגית כשרה ומשכרת חושים - שר ורוקד. זאת בדיוק מהות המסעדה - לשמוח ולשמח עם אווירה תוססת, הופעות חיות והרבה עליזות בכל ערב. כשיוצאים לבילוי בקינטו פשוט יודעים שההנאה מובטחת.
בר-מסעדה קינטו הוקם על ידי מוריס ג'נשוילי, מעמודי התווך של הקהילה הגיאורגית בישראל. כולם מכירים את ג'נשוילי כאחד מגדולי הזמרים הגיאורגים בארץ ובגאורגיה, וכיזם של ערוץ הטלוויזיה הישראלי בשפה הגיאורגית - GTV. הוא נחשב גם לאחד האבות המייסדים בתרבות המוזיקלית של יהדות גיאורגיה.
אבל עכשיו הגיע הזמן של ג'נשוילי להביא לישראל את הקולינריה הגיאורגית המופלאה ולערוך לישראלים היכרות עם האוכל המשובח וייחודי כל כך שמאפיין אותה. התפריט של קינטו הכשרה יאפשר לאורחים ולסועדים לצלול אל תוך עולם הטעמים של גיאורגיה עם מגוון מאכלים מסורתיים גיאורגיים פופולריים ומעולים כמו: חינקאלי, צ'קפולי, צ'קמרולי ואחרים, וכן עם מבחר עצום של תבשילי המטבח הגיאורגי העשיר. הבר של קינטו מציע את כל סוגי המשקאות החריפים האיכותיים מכל רחבי העולם וכמובן את הצ'צ'ה, שמיוצרת בקינטו במיוחד בשביל הלקוחות. כשרות: יש
איפה: רח' פרופסר קויפמן 6 , טלפון 03-779-0000, 053-5495310
תל אביב - Supra
מסעדת supra שנפתחה לפני מספר שבועות בשדרות רוטשילד, מבטיחה אירוח גיאורגי עם מנות בשריות, בר אלכוהולי מפואר ואווירה סוערת אל תוך הלילה. על המיזם המעניין אחראי מיקי טשטש מריאל, אחד מיוצאי ננוצ'קה, ומי שהיה אחראי במשך שנים ארוכות לוייב במקום. גם את ותיקי ננוצ'קה תוכלו לפגוש שם. ופירוש השם, למי שתהה, הוא סעודה גאורגית.
בין המנות שניתן למצוא בתפריט של המסעדה ישנם לא מעט מתאבנים (3 מתאבנים - 48 ש"ח; 5 מתאבנים - 75 ש"ח) וגם מנות כמו סיליודקה (הרינג כבוש עם תפוחי אדמה); באדריג'אני (גלילי חציל במילוי ממרח אגוזים) ומגוון של בצקים מסורתיים כמו חצ'פורי אצ'רולי, חצ'פורי במילוי גבינה ותרד, חינקאלי בשר מסורתי ועוד. לעיקריות ניתן לבחור בין שישליק קבב קווקזי, תבשיל אורז מסורתי, נקניקיות בשר בקר ועוד. כשרות: אין
איפה: שדרות רוטשילד 11 תל-אביב, 03-5356433
תל אביב - ראצ'ה
המסעדה הגיאורגית הזו, שקרויה על שמו של אזור יפהפה בגיאורגיה, פעלה מזה כמה שנים בירושלים ובימים אלו מגיעה לתל אביב, ומתמקמת בחלל של מסעדת "אחד העם 1" של מיכל אנסקי, שנסגרה בחודשים האחרונים. הראצ'ה צפויה להיפתח בימים הקרובים, וכל המעורבים בעניין מבטיחים להמשיך ולספק אירוח חם ולעשות הרבה שמח כמו שמקובל בסעודות הגיאורגיות.
המיקום החדש שנבחר הוא בכניסה לנווה צדק, ואחת מהמטרות הראשונות של המסעדה היא להשתחרר מכבלי הכשרות ולהגיש אוכל גיאורגי מסורתי באווירה לא מחייבת לצד יין גיאורגי מיובא. בהתחלה, כך נראה, תיפתח המסעדה את שעריה בשעות הערב בלבד ובהמשך תגיש גם ארוחות צהריים. כשרות: אין
איפה: אחד העם 1, תל אביב
תל-אביב-יפו - טש וטשה
בניגוד לאופי המסורתי המובהק של סופרה וראצ'ה, טש וטשה מכוונת להיות מקום גרוזיני מודרני. במקום החדש, שאחרי תקופת ההרצה יהיה פתוח כבר משעות הבוקר, תוכלו למצוא המון מאפים גיאורגיים וקוקטיילים של בוקר על בסיס אלכוהול גרוזיני, מהם תוכלו ליהנות עד השעות הקטנות של הלילה.
טש וטשה, בית אשל 31, יפו (פינת עולי ציון). 03-6771373. ראשון-שבת 12:00-24:00 (בהמשך יפעלו גם בבוקר). לא כשר
תל-אביב - חצ'פורי האוס
החצ'פוריה החדשה למשפחת dede, בה תוכלו להזמין מלבד החצ'אפורי גם את מיטב המאפים של המטבח הגיאורגי כמו הצ'יבורקי והחינקאלי.
התפריט מכיל לא מעט מנות שניתן למצוא בשאר המסעדות של המשפחה, כאשר ההבדל העיקרי בין החצ'פוריה לבין האחיות הוותיקות שלה באה לידי ביטוי באווירה הלא מחייבת שמדמה את החצ'פורי האוס למסעדת פועלים מהירה ולא למסעדה בעלת נוכחות גאורגית. כשרות: אין
איפה: שרונה מרקט, 1-700-700-165
תל-אביב - ננוצ'קה
המסעדה הגיאורגית הזו הפכה לאחד מאבני היסוד של הקולינריה התל אביבית, הודות להיכרות שעשתה לתל אביבים עם המטבח הגיאורגי הססגוני, לאווירה התוססת ולעיצוב הצבעוני. שמה הטוב נשמר כשהיה, גם אחרי המהפך הטבעוני שעברה לפני כמה שנים, ואף הציב אותה במקום המכובד כמסעדה הגרוזינית הטבעונית היחידה בארץ.
בננצ'וקה יחכו לכם עיצוב ואווירה ייחודיים, כיאה למסעדה גרוזינית עכשווית, ובשעות הקטנות של הלילה, כשהמוזיקה מתחזקת והאלכוהול מתחיל לזרום, תוכלו ליהנות גם מהבר המפנק שמוצב במקום ומבילוי לילי מהנה. בגזרת האוכל תמצאו כאן מנות כמו פחאלי - אנטיפסטי גאורגי (58 ש"ח); לוביאני - מאפה בצק עלים במילוי תבשיל שעועית עשיר (52 ש"ח); קאטלטי - קציצות טופו ועשבי תיבול ברוטב חריימה (68 ש"ח) ושלל מנות נוספות. כשרות: אין
איפה: לילינבלום 30 תל אביב, 03-5162254
לבאש - מאפייה גאורגית I חולון
כשרות: יש
בלב ליבה של חולון, במתחם ארגמן שבמרכז העיר. לבאש! המאפייה הגאורגית היחידה מסוגה בארץ!
כאן נפגשים חברים , קרובים , רחוקים ועוברי אורח לטעום את הטעם שעליו כולם מדברים: המאפים האגדיים של לבאש, היישר מידי הזהב של רעיה.
איפה: קדושי קהיר 23 טלפון: 03-648-5756
בת-ים - דוכן הבצקים המופלא שאתם לא מכירים
מקום גאורגי המציע מגוון מאכלים אותנטיים דוגמת חצ'פורי, צ'יבורקי, חינקלי ועוד. בית האוכל מנוהל על ידי משפחת יוסבשוילי ומציע גם רכישת אוכל קפוא הביתה. את בצק העלים מכינים במקום, המוצרלה הגרוזינית בתוך החצ'פורי נמתחת כל הדרך אל הפה והחינקלי שמור למטיבי לסת בלבד - הכירו את הסוד הבת הימי הכי טעים.
איפה: רחוב בלפור 63, בת-ים טלפון: 0548397387 שעות פעילות: א'-ה': 09:00-19:30 ו': 09:00-15:00 אמצעי תשלום: מזומן ואשראי.
בת-ים - לחם הגאורגי המסורתי
במאפייה המקסימה הזו תוכלו לרכוש את כל המאפים הגאורגיים המסורתיים ביניהם חינקאלי מאודים, 12 סוגי חצ'פורי אפויים וגם את הלחם המסורתי - לוואש. לצד זה, מכינים במקום גם בלינצ'ס גרוזיני ופירושקי - הכיסון הלאומי של אמא רוסיה, פלמני, גבינת סולונגי, קינוחים מרהיבים עם המון קרם ביתי, רטבים מסורתיים וגם משקאות קלים שמגיעים ישירות מגאורגיה.
המקום מאפשר ללקוחות לאכול בעמידה ליד הדלפק, לקחת הביתה וגם להזמין משלוח לאירועים גדולים. ולמי שאינו ממהר, מומלץ להגיע למקום ולו כדי להציץ בתנור האבן המיוחד שהביאו בעליו מגאורגיה, שם נאפה הלחם בשיטה המסורתית (10 ש"ח ליחידה). כשרות: אין
איפה: רוטשילד 6 בת ים, 054-5257748
חולון - חצפורי express - אוכל גאורגי
במרכז חולון אפשר למצוא כיום פינה קולינארית אשר נותנת מקום של כבוד לאוכל הגיאורגי. מסעדת חצפורי הינה מסעדה המביאה למרכז הארץ את הטעמים והניחוחות של האוכל הגרוזיני. התפריט הכשר כולל את כל המאכלים המפורסמים של העדה הגרוזינית בניהם חצפורי במגוון סוגים. אנחנו מזמינים אתכם לחוות את חווית האוכל הגרוזיני כפי שמעולם לא היכרתם
רח' שנקר 29 חולון, טלפון : 03-5405405
ירושלים - קנגורו
המסעדה ממוקמת בחצר ירושלמית מקורה, באחת הסימטאות של שכונת נחלת שבעה, והיא מזמינה אתכם ליהנות מאירוח גיאורגי עם תפריט עשיר הכולל תבשיל סאציבי, לוביו, עופיון טאבאקה, וכמובן כל סוגי הכיסונים המאודים, המטוגנים והאפויים. מומלץ לא לוותר על פלטת סלטים גרוזינים שנקראת "לינה" (69 ש"ח) המאפשרת היכרות עם הטעמים הייחודיים של המטבח הגיאורגי, וגם לא על מנת צ'קפולי - תבשיל כבש עם כוסברה, טרגון, חימלי (שזיפי בוסר כבושים) ותבלינים (79 ש״ח). כשרות: אין
איפה: נחלת שבעה 7 (סמטת המעלות) ירושלים, 02-6250618
מושב עזריה - מחלבת עברי
אי אפשר להזכיר את המטבח הגיאורגי מבלי להתייחס לגבינה הייחודית, שחוזרת ומופיעה ברוב המאפים המפוארים שלו. לגבינה הזו קוראים סולונגי, והיא מזכירה קצת את המוצרלה במליחות העדינה ובמרקם הדחוס והאלסטי שלה. את סולונגי לא תמצאו במעדניות הרגילות או במרכולים, אלא במחלבות בודדות ברחבי הארץ שמייצרות גבינות מכל העדות, כמו מחלבת עברי.
עברי היא מחלבה שהוקמה על ידי זוג עולים מעיראק, שביקשו לייצר בה את הגבינה העיראקית המסורתית, שיש האומרים שהיא מזכירה מאוד את הסולונגי הן מבחינת המרקם והן מבחינת הטעם. הסולונגי נמכרת כאן ב-50 ש"ח לקילו, ומלבדה ישנה גבינה גיאורגית נוספת שנקראת "גלגל גיאורגי" - גבינה מלוחה עם חורים ועם 12% שומן (44 ש"ח). כשרות: יש
איפה: משק 50 מושב עזריה, 08-9227266
ירושלים - חצ'פוריה
בחצ'אפוריה תוכלו להתוודע לצד החצ'אפורי הקלאסי גם לאצ'ארולי - שהוא חצ'אפורי סירה, ממולא בגבינה עם ביצת עין מלמעלה, וכן למגרולי - בצק שמרים ממולא עם שכבת גבינה מעליה. יש שני דברים מהותיים שלא הכרתי מספיק, לפני שהוא גילה לי את "חצ'אפוריה": מקומות מגניבים באזור השוק, ואפייה גרוזינית. שניהם, מסתבר, דברים שהיו ממש חסרים לי בחיים. מאפיית "חצ'אפוריה", שנמצאת מול מסעדת "רחמו" האגדית, הפכה כבר לסוג של מוסד בעצמה. כהוכחה לכך מובאות הפעמים הספורות שהייתי בה, שבכל אחת מהן היא היתה מלאה עד אפס מקום. שם בעל העסק: טנגו שביט. כשרות: יש, חלבית
איפה: אשכול 6 (שוק מחנה יהודה) ירושלים, 02-5373630
מסעדת קאיפוייה I אשדוד
כשרות: יש, חלבית
איפה: הבנים 5, אשדוד, 08-9155000
מסעדה גאורגית חלבית כשרה - מהדרין, אווירה גאורגית אותנטית, תפריט עשיר ומגוון חלבי ודגים
אשדוד - מאפיית אלונושקה
מאפייה הממוקמת באזור התעשייה של אשדוד, ומפיצה ריח משכר הנפלט מתנור לחמים ענק בו אופים לחם קווקזי זהוב, שטוח ורחב ולוואש גאורגי לבן ורך (6 ש"ח ליחידה). את הלוואש מכינים כאן ממבצק שמרים, ורגע לפני כניסתו לתנור הוא עובר טבילה במים. כשרות: יש - כשר פרווה
איפה: העבודה 56 אשדוד, 08-8566350
אשדוד - פטרה
קפה מסעדה שהופך בשעות הלילה לבר תוסס. התפריט כאן כולל ארוחות בוקר ומנות פתיחה, כיאה לבתי הקפה הישראלים, סלטים, מרקים ודגים, פסטות, מנות פירות ים ופלטות בשרים. בגזרה הגיאורגית, ניתן לבחור בין מנות כמו סציבי (44 ש"ח), מגוון סוגי חינקלי, ציבורקי, בליני ווואזיס טולמה - עלי גפן תוצרת בית במילוי תערובת בשר בקר, כבש, אורז ותבלינים מסורתיים שמוגשים בליווי רוטב שזיפים גיאורגי (52 ש"ח). כשרות: אין
איפה: מפקורה 1 (חוף הקשתות) אשדוד, 08-8651610
אשדוד - דידיאני - גאורגית עם משלוחים
זוהי מסעדה מושלמת לסעודות גאורגיות עם שולחנות ארוכים, עריכה מפוארת ומנות אוכל שמאפשרות למלא את השולחן לארוחת שרינג חגיגית. כאן יפנקו אתכם בהימרולי חלומי - מאפה מבצק שמרים שממולא בכמה סוגי גבינות (32 ש״ח), בשלל מאפי חצ׳פורי, במנות פתיחה קרות או חמות כמו פטריזאני- חצילים ממולאים עם אגוזים ועשבי תיבול (29 ש״ח), פטריזאני מדוונה- חצילים מגולגלים עם תערובת ירוקה של שום ועשבי תיבול (29 ש״ח) וצ'אכפולי- תבשיל פטריות חמצמץ עם שזיפים ירוקים ועשבי תיבול (32 ש״ח).
בנוסף, התפריט כולל גם מנות פיקנטיות עם נוכחות מוגברת של חצילים, סלטים מכל הסוגים ומבחר עשיר של קינוחים גיאורגיים עם המון אגוזים כמו קקלבי למשל שהוא מיקס עוגיות גרוזיניות (32 ש״ח). מי שמעוניין יכול גם להזמין מהמסעדה משלוח שיגיע עד פתח הבית. כשרות: יש
איפה: הבנים 5, אשדוד, 08-9155000
אשדוד - טוליה-חצ׳פוריה עם קונדיטוריה
הייחודיות של החצ׳פוריה הזו מתבטאת בכך שהיא בעצם גם קונדיטוריה עם ויטרינה מלאה בכל הפאר של האפייה הגאורגית והסובייטית. מלבד סירות הבצק עם הביצה שיש האומרים כי הם הטעימים ביותר בעיר, תוכלו לרכוש כאן גם עוגות שכבות מפוארות כמו הנפולאון אותן מייצרים על פי מתכונים ביתיים ובעבודת יד. בגזרת הקינוחים הגאורגיים תמצאו כאן את הקונוסים הפריכים המפורסמים שממולאים עם קרם וניל עשיר ודובדבן משומר לעיטור. כשרות: אין
איפה: תל חי 53, אשדוד, 08-867-9999
אשקלון - דוכן צ׳יבורקי ופירושקי
בדוכן הזה תמצאו את הצ׳יבורקי - הכיסון הגיאורגי המטוגן בשמן עמוק (או מאודה) עם מילוי גבינה או בשר (2 יח׳ ב-16 ש״ח) וגם את הפירושקי הרוסי (2 ב- 8 ש״ח), שהוא כיסון שעשוי על אותו העיקרון רק מבצק שונה לחלוטין וקטן בהרבה בגודלו מהצ׳יבורקי. כשרות: אין
איפה: השוק הישן באשקלון ליד פלאפל רביבו 6756147־08.
מסעדות - מטבח הגאורגי
קיבוץ שמרת - שותא-איפה: קיבוץ שמרת (כביש עכו-נהריה) 04-8219698 / 04-8219208
חיפה - חצ'פורי מיה-איפה: חלוצי התעשיה 12 (מפרץ חיפה), 1-700-555701 / 04-6965065
חיפה - מימינו - איפה: רח' ארלוזורוב 85 ,חיפה טלפון: 04-8113399 נייד: 053-9387462
נתניה - חצ'פורי-איפה: גורדון 2 נתניה, 09-7725000
נתניה - Batumi-איפה: שער הגיא 7 (נתניה), 054-4616051
כפר-סבא - החצ'פורי של מאמא-איפה: כפר-סבא, רח' ויצמן 140 טלפון: 077-4345297 , 052-4305959
תל אביב - Supra-איפה: שדרות רוטשילד 11 תל-אביב, 03-5356433
תל אביב - ראצ'ה-איפה: אחד העם 1, תל אביב
תל-אביב-יפו - טש וטשה-איפה: שרונה מרקט, 1-700-700-165
תל-אביב-יפו - קינטו-איפה: רח' פרופסר קויפמן 6 , טלפון 03-779-0000 ,
תל-אביב - ננוצ'קה-איפה: לילינבלום 30 תל אביב, 03-5162254
בת-ים - דוכן הבצקים - איפה: רחוב בלפור 63,בת-ים טלפון: 0548397387
בת-ים - לחם הגאורגי המסורתי-איפה: רוטשילד 6 בת ים, 054-5257748
חולון - לבאש - מאפייה גאורגית - קדושי קהיר 23 טלפון: 03-648-5756
חולון - חצפורי express-איפה: רח' שנקר 29 חולון, טלפון : 03-5405405
ירושלים - קנגורו-איפה: נחלת שבעה 7 (סמטת המעלות) ירושלים, 02-6250618
מושב עזריה - מחלבת עברי-איפה: משק 50 מושב עזריה, 08-9227266
ירושלים - חצ'פוריה-איפה: אשכול 6 (שוק מחנה יהודה) ירושלים, 02-5373630
אשדוד - דידיאני-איפה: הבנים 5, אשדוד, 08-9155000
אשדוד - מסעדת קאיפוייה איפה: הבנים 5, אשדוד, 08-9155000
אשדוד - מאפיית אלונושקה-איפה: העבודה 56 אשדוד, 08-8566350
אשדוד - פטרה-איפה: מפקורה 1 (חוף הקשתות) אשדוד, 08-8651610
אשדוד - טוליה-חצ׳פוריה עם קונדיטוריה-איפה: תל חי 53, אשדוד, 08-867-9999
אשקלון - דוכן צ׳יבורקי ופירושקי-איפה: השוק הישן באשקלון ליד פלאפל רביבו 6756147־08.
מקור: אתר
YNET מאת לין לוי
נשמח לשמוע ביקורות לכאן ולכאן אם אכלתם באחת מהמסעדות המוזכרות
VIDEO