כתב אישום בגאורגיה נגד הנשיא לשעבר מיכאיל סאאקשווילי
 
סדרת האישומים נגד בכירי הממשל הקודם במדינה מגיעה לשיאה עם האשמת הנשיא לשעבר בכך שניצל לרעה את כוחו בדיכוי הפגנות אלימות ב-2007
 
התובע הכללי בגיאורגיה הגיש אתמול (שני) כתב אישום נגד הנשיא הקודם מיכאיל סאאקשווילי, שבו נטען כי ניצל לרעה את כוחו, בין היתר בטיפול בהפגנות הפוליטיות האלימות בנובמבר 2007. סאאקשווילי שאחראי לשינויים מרחיקי לכת מ-2004 עד 2012 בזירה הפוליטית המקומית, כמו גם לשינוי חד בכיוון הבינלאומי של ארצו, נאלץ לפרוש לאחר שתי כהונות. מאז האהדה הציבורית אליו קרסה, ומועמד מפלגתו הפסיד בבחירות לנשיאות.
 
האישומים נגד הנשיא לשעבר הם האחרונים, והחשובים ביותר, בסדרה של כתבי אישום שנראה כי המניע מאחוריהם פוליטי, המתמקדים בבכירים בממשלו של סאאקשווילי. אחד מבעלי בירתו הקרובים ביותר, ראש הממשלה לשעבר, הורשע בשחיתות בפברואר האחרון, וראש עיריית הבירה טביליסי לשעבר, שעתה עומד בראש האופוזיציה במדינה, נעצר החודש ללא אפשרות להשתחרר בערבות.
 
מאחר שצפה כי יהיה מטרה ליריביו הפוליטיים, עזב סאאקשווילי את ארצו עם סיום כהונתו, ומאז הוא מתגורר בארצות הברית ובאירופה. קתרין אשטון, שרת החוץ של האיחוד האירופי, וריצ'רד נורלנד, שגריר ארה"ב בגיאורגיה, הביעו דאגה מהתבנית העולה משורת כתבי האישום שהוגשו נגד אנשי סאאקשווילי. האיחוד חתם על הסכם התאגדות עם גיאורגיה ביוני, הדרושה מהמדינה להראות מחויבות לנורמות דמוקרטיות מערביות.
 
ראש הממשלה אירקלי גאריבשווילי ושריו הכחישו כל מטרה פוליטית בצעדים הללו, והצביעו על מעצרו לאחרונה של נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי כדוגמה דומה למנהיג לשעבר שמערכת המשפט מבקשת להעמידו לדין. יחד עם סאאקשווילי הוגשו כתבי אישום נגד עוד ארבעה בכירים בממשלו.
 
 
 אירקלי גאריבשווילי, ראש ממשלת גאורגיה
 
סאאקשווילי עלה לכותרות ברחבי העולם כמנהיג "מהפכת הוורדים" השלווה, שבה הדיח את הנשיא אדוארד שוורדנדזה. אולם, ב-2007 מצא שהזירה הפוליטית התהפכה, והיתה זו דווקא ממשלתו שהתמודדה עם הפגנות גדולות ממדים ברחובות. המחאה נהפכה אלימה, והמשטרה השתמשה בגז מדיע, בכדורי גומי ובתותחי מים כדי לפזר את הקהל הרב. באותו הזמן הכריז סאאקשווילי על מצב חירום וסגר שתי רשתות טלוויזיה, בהן "אימדי", השופר התקשורתי העיקרי של האופוזיציה דאז.
 
פתיחתו של התיק נגד הנשיא לשעבר הוכרזה אתמול, ונאמר כי סאאקשווילי חרג מסמכותו בכך שהורה לדכא בכוח את ההפגנות, וגם בכך שניסה לתפוס את השליטה בתחנת הטלוויזיה "אימדי" מהבעלים החוקקים. לאחר ההפגנות הקדים הנשיא לשעבר את הבחירות לנשיאות לינואר 2008, וזכה בהן ברוב דחוק. משרד התובע הודיע כי סאאקשווילי זומן לחקירה בעניינים אחרים, אך לא הגיע.
 
מקור: אתר הארץ
 
 
 
הוספת תגובה

מבזקים

האם תבקר השנה בגאורגיה?


חיפוש


לקישורים נוספים...