הרב חכם משה מיכאלשוילי שליט"א ז"ל - הרב הראשי ליהדות גאורגיה
 
הוא נשלח על-ידי הרבי מליובאוויטש לקריית מלאכי, כדי לסייע בקליטת עולי גאורגיה שהתיישבו שם, והיה פעיל נמרץ בנושא חינוך הילדים ובני הנוער מקרב העדה הגאורגית. באחרונה לקה בדלקת ראות, ממנה נפטר בגיל 81.
 
יחד עם אחיו, היה מהעולים בעליה הראשונה גאורגיה, עוד בטרם פתיחת מסך הברזל והעליה הגדולה בשנות השבעים  הרב חכם משה מיכאלשילי.
 
הרב חכם משה מיכאלשוילי נולד בעיר קולאשי, לאביו חכם שבתי מיכאלשוילי, בנו של הרב חכם אברהם מיכאלשוילי ולאימו ציפורה. את חינוכו ספג בבית אביו ובבית סביו,  שם התחנך לאהבת התורה, לאהבת ישראל ושמירת המצוות. בהגיעו לפירקו נשא לאישה את מרת לאה ממשפחת בטוניאשוילי. 
 
יחד עם אחיו חכם יעקב מיכאלשוילי וחכם בן-ציון מיכאלשוילי, היה מהעולים בעליה הראשונה מגאורגיה, עוד בטרם פתיחת מסך הברזל והעליה הגדולה מגאורגיה בשנות השבעים. הם עלו לארץ ישראל בשנת 1967 עם תום מלחמת ששת הימים.
 
כשהגיע לארץ התגורר יחד עם משפחתו בכפר חב"ד, כמה שנים לאחר מכן, נשלח ע"י הרבי לעיר קרית מלאכי, כדי לקבל את העולים הרבים מגאורגיה (כלשון הרבי) מאז הוא מכהן כרב העדה הגאורגית בעיר.
 
הרב חכם משה, היה פעיל נמרץ בנושא חינוך הילדים ובני הנוער בני העדה הגאורגית, למורשת היהדות מזה שנים, הוא היה בין יוזמי הקמת הכולל לאברכים בני העדה בעיר לוד, יחד עם אחיו חכם בן-ציון וחכם רפאל אלאשוילי, שהיה הרב הראשי ליהדות גאורגיה, ממנו יצאו רבנים רבים לכהן בקהילות יוצאי גאורגיה.
 
בשנים קודמות קיים רשת תלמודי תורה בערים אשדוד ואשקלון בהם למדו ילדי העדה בשעות אחר הצהריים.
 
כיהן במשך שנים כרב הראשי של יהדות גאורגיה, וכנשיא אירגון  חב"ד ליהודי גרוזיה, הפועל בתחום החינוך למורשת היהדות בקרב בני העדה הגאורגית, וממוקם בעיר אשדוד. 
 
יהיה זכרו ברוך
הוספת תגובה

1 תגובות לכתבה
1. יהי זכרו ברוך יוסי אלשוילי (משתמש/ת אנונימי/ת) 2014/05/28 14:34

מבזקים

האם תבקר השנה בגאורגיה?


חיפוש


לקישורים נוספים...