אירמה קזר-פרופיל אישי אירמה קזר הינה שף קונדיטורית, מנחת סדנאות אוכל מזה כעשור ומדריכת טיולים לגאורגיה. אירמה ילידת גאורגיה מהעיר Gori, למדה קונדיטוריה בארץ בביה"ס בישולים וההתמחות באוכל הגאורגי בכפרים לפי חבלי ארץ בבתי המקומיים, בקולג' ובחברת אירועים ואת קשת הטעמים שילבה עם הבישול והאפיה הכפרית בהרים ברחבי גאורגיה ממזרח, צפון, דרום ומערב. בארץ ובגאורגיה השיקה את פעילותה התיירותית-קולינרית לפני כחמש שנים והפכה במהרה למומלצת בתחום הטיולים והסדנאות באתרים. כתבי אוכל ועורכי מדורים מובילים במדיה האינטרנטית והכתובה בישראל העניקו לה טורים אישיים, בהם היא פורסת את מתכוניה ומעניקה עצות וטיפים לגולשים ולקוראים. טיולי גאורגיה לצד ילידת גורי, דוברת השפה, פתחה אפיק תרבותי מיוחד שמתחרה בקלות עם חברות נסיעה בארץ ובמדינות הממוקמות במערב אירופה. בתוך כך אירמה קזר הפכה לאופציה המועדפת. הדבר בא לידי ביטוי עם טורי מתכונים קבועים בהם אירמה משלבת את חומרי הגלם הדומיננטיים שבבישול ובאפיה הגאורגית ומתבלת את כתיבתה בציורי הנוף המעלפים, בכפרים המבודדים, בשווקים ובקצוות ההרים המושלגים של חבל הארץ גאורגיה. את פועלה של אירמה ניתן למצוא כיום בכלל הפורטלים הארציים הגדולים המסקרים את חיי האוכל ואת הטרנדים של ישראל וחו"ל. בשנתיים האחרונות בשת"פ עם אתר נענע10, השיקה אירמה טור קבוע בו היא מספקת לקוראים הוראות מדויקות להכנת המנות ובאתר וואלה!אוכל ולאחרונה כתבה במגזין נשיונאל ג'יוגראפיק הישראלי Traveler מחודש מאי 2014 וכן בעיתון Jerusalem Post במגזין של יום שישי וכתבה מפרגנת ב-Ynet. כל מנה מובאת לגולשים עם הסיפור שמאחורי המנה. הרעיון הוא למנף את קשרי המטבח והתיירות בין שתי המדינות ולספק לישראלי הממוצע את המידע על אחת הנקודות היותר יפות שיש לנוף העולמי להציע בצלחת האישית של כל אחד.
|