עשה לך שותף – דיאלוג עסקי בגאורגיה
הלשכה מזהירה וממליצה להפסיק עם הטרמינולוגיה השקרית
מזה 15 שנה מארגנת לשכת העסקים ישראל גאורגיה כנסים לשיתוף הפעולה העסקי בין גאורגיה לישראל.
השנה, החליטה הנהלת הלשכה לעשות מהפכה באסטרטגיה הארגונית ולהעמיד בפרונט את הקהילה העסקית הגאורגית עם יוזמות מקומיות. הכנס שהתקיים (11-3-2014) בשבוע שעבר התמקד בעיקר בתחום שתוף הפעולה בתעשיית התיירות והפורמט היה דיאלוג בין הקהילה העסקית המקומית לבין אנשי העסקים והארגונים הכלכליים הישראליים, התורכים והאיטלקים.
לכנס הוזמנו אקספרטים שהציגו את התוכנית לפתוח תעשיית התיירות במדינתם ב-3 העשורים האחרונים. בנוסף לרפורמה תכנית שאפיינה כנס זה חשוב יהיה לציין את התופעה של הוספת 100 מקומות באולם הכנס במלון מריאוט בטרם ההתחלה וכן תחילת הדיונים 10 דקות לפני הזמן, דבר המצביע, מחד על האקטואליה של הנושא ומאידך, ההצלחה בשינוי האסטרטגיה.
בין הגופים שהשתתפו בדיאלוג בכנס היה משרד ראש הממשלה, משרד התיירות, לשכת המסחר של גאורגיה, ארגון העסקים להב, התאחדות המלונות מתורכיה, ארגון האדריכלים מאיטליה, חברת מלונות מדובאי, מידע וכנסים, בית ישראל, לשכת העסקים ישראל גאורגיה וכן בי.די.או ישראל.
הצד התורכי הציג פרזנטציה מרשימה ובה ציינו גידול פי 29 במספר התיירים וגידול בהכנסות של פי 63 בעשורים אחרונים. חברת בי.די.או הציגה את התכנון הפיננסי, הערכות והדרכים לגיוס ההון לבניית בתי המלון.
בתום המפגש הכינו הצדדים תכנית שכנראה יהיה לבסיס הפעילות הממשלתית בתחום הסיוע של המדינה לקידום תעשיית התיירות ותמיכה במשקיעים. יחד עם ארגון מידע וכנסים תוכננו 3 כנסים ממוקדים בתחום תעשיית התיירות עד סוף שנת 2014. הכנס הקרוב יתקיים בישראל בסוף חודש מאי.
איציק משה, יו"ר לשכת העסקים ישראל גאורגיה מברך את ריבוי המשלחות והכנסים הכלכליים מישראל ויחד עם זאת מציע, שעל מנת להגיע להישגים אופטימליים לשני הצדדים רצוי להיערך וללמוד הן את התרבות העסקית של הצד השני והן את הצרכים, הרצונות והפוטנציאל הקיים, אחרת, למרות הכוונה הטובה, הכנסים יקבלו תצורה של טיול שנתי וייתפסו כשקריות במדינות בהם קיימות רגישויות גדולות לטרמינולוגיה הנאמרת והמוצהרת בטרם קיום הכנסים. עוד ציין ואף הזהיר, כאשר מגיעים יצואנים מישראל, הדבר מכובד ורצוי לא להסתתר מאחורי הגדרות אחרות ויש להגדירם כיצואנים. הבעיה מתחילה כאשר הארגונים הרשמיים והכלכליים, לצורך שיווק הכנס, מצהירים על כנס "משקיעים" ואינן מבינים כלל שבפועל מרמים את המערכת המקומית שמעניקה אמון מלא הן למשלחות מישראל, הן לקהילייה העסקית והן להצהרות המגיעות ממדינת הקודש.
משה מוסיף ואומר שהדבר עלול להזיק לתדמיתם של אותם מאות אנשי העסקים שהשקיעו מאות מיליונים ומבקשים להגיע להישגים לאחר סיום המשבר הכלכלי העולמי, וכמובן לתדמיתה של מדינת ישראל שטרם נהרסה להבדיל ממדינות אחרות, בהם לצערנו הישראלים פעלו בפורמט דומה.
למרות זאת, איציק משה מציע להמשיך לפעול בגאורגיה במקצועיות יתרה מכיוון שמדובר על מדינה חשובה הן למדינת ישראל והן לעולם היהודי, וציין שהקשרים בין גאורגיה לישראל אינם נמדדים בגרפים, ולא במספרים, אלא מדובר על קשר בין 2 קבוצות, 2 חברות, 2 עמים שבונים גשרים כלכליים בין המדינות.
נושאים דומים: