דג ברוטב בצל (סאטני)
יהודי גאורגיה אימצו מאכל זה לארוחות שבת וחג. מומלץ  סוג מתכון:גאורגי קושי הכנה:קל מרכיבים: 1.5 ק"ג נסיכת הנילוס פרוס קמח שמן זית
לרוטב: 5 בצלים קצוצים כפית שום כתוש פלפל שחור 1 פלפל צ'ילי חריף טחון כוסברה יבשה טחונה 1 צרור כוסברה טרייה קצוצה 2 כפות אגוזי מלך טחון רכז תמר הינדי כף רסק עגבניות מלח
אופן הכנה: מקמחים הדג, מטגנים עד להזהבה ומניחים בצד.
רוטב הבצל: מטגנים את הבצל עד להזהבה.מוסיפים את השום, הכוסברה היבשה, הכוסברה הטריה, המלח, פלפל השחור גרוס, פלפל צ'ילי חריף, אגוזי המלך, רכז תמר הינדי ומערבבים.מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב למשך 5 דקות (על אש נמוכה) . הרכבת המנה: על צלחת הגשה מניחים את הדג, יוצקים מעל רוטב.
|