לחם מסורתי בנוסח גאורגיה (גרוזיה)
אוסף מתכונים ללחם מסורתי של יוצאי גאורגיה , מומלץ מאוד ...
לוואשי (בגאורגית: ლავაში, בארמנית: լավաշ, טורקית ואזרית: lavaş, פרסית: لواش) הוא לחם עגול ודק הידוע במטבח הקווקזי במדינות: ארמניה, גאורגיה, טורקיה, אזרבייג'ן ואיראן. בצק הלוואשי העגול מוצמד לצידו הפנימי של התורנה (תנור אבן בצורת באר עם תחתית המשמשת לאפיית לחמים במטבח הגאורגי), כאשר השותי מוצמד לחלקו העליון של התנור. הלחם נאפה על צד אחד בלבד. במנהגי החתונה של יהודי גאורגיה במזרח גאורגיה היה נהוג לשלוח לוואשי לכל משפחה שהוזמנה למסיבה בשבת שלפני החתונה.
שוֹתי (בגאורגית: შოთი) הוא לחם גאורגי מוארך העשוי מחיטה מלאה ומעוצב בצורה של סירת קנו.
הכנת לוושי 
לחם בנוסח גאורגיה - מתכון מספר 1 (מאת מאת ננה מנשרוב )
מצרכים:
1 קילוגרם קמח
3 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שמן
אופן הכנה:
1.ללוש את כל המרכיבים יחד [ הבצק יוצא דביק ורך ]
2.להתפיח בכלי מכוסה בערך שעה.
3.לחלק את הבצק על משטח מקומח היטב ל 4 חלקים לגלגל עם הקמח שעל המשטח לכדורים ולהתפיח שוב.
4.לחמם את התנור ל250 מעלות.
5.לשים על תבנית נייר אפיה, להטביע את הכדורים בקערה עם מים וקצת שמן למתוח מעט
בידיים ולהניח על התבנית [ 2 על כל תבנית ] , לתת צורה רצוייה לבצק. לאפות בערך 10 ד'ק.
------------------------------------------------------------
לחם בנוסח גאורגיה - מתכון מספר 2
מצרכים:

2 כפות שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים חמימים
1 כוס קמח מלא
1/3 5 כוסות קמח לבן
1 כף מלח
אופן הכנה:
ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מים חמימים ומניחים לתסיסה של 5 דקות, מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת המים, מוסיפים את הקמח המלא 2-ו כוסות קמח לבן ומתחילים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ודליל, מכסים בניילון צמיד ומניחים לתפיחה של שעה.
מוסיפים לבצק את יתרת הקמח והמלח ומערבבים לבצק חלק ואחיד, מעבירים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת בצק רך, מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון צמיד, מניחים לתפיחה של שעתיים או ללילה.
מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים אבן אפיה או תבנית תנור הפוכה מקומת מעט.
מחזירים את הבצק לנפחו המקורי, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומכדררים כל חלק לכדור, מניחים בצד מכוסה למנוחה של 10 דקות לפחות, עובדים עם כדור אחד בכל פעם, משטחים את הכדור לעיגול עם כף היד, מותחים משני צידי העיגול לקבלת צורה אובלית, יוצרים שקעים בבצק עם האצבעות ומניחים בצד על משטח מקומח, ממשיכים את אותו תהליך עם שאר הכדורים.
כשהתנור חם, מרימים כל יחידה בעזרת קרטון עבה ומחליקים על התבנית/אבן בתנור, אופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
----------------------------------------------------------------
לחם בנוסח גאורגיה - מתכון מספר 3
מצרכים:
1 ק"ג קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
1.5 כפות מלח
3 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן
אופן הכנה:
לנפות את הקמח ואז לערבב את השמרים פנימה להוסיף את המלח והמים ולהתחיל ללוש שיש התחלה של בצק להוסיף את השמן וללוש לבצק אחיד (הבצק צריך להיות לח) לעטוף את הקערה בשקית ולקשור ומלמעלה להניח מגבת ולהמתין לתפיחה. לאחר תפיחה ראשונה יש ללוש שוב ולהוציא את כל האויר ולכסות לתפיחה שניה.
לאחר שהבצק תופח שנית יש לחלק ל-3 כדורים (אם רוצים אפשר ליותר אבל אז ייצאו ככרות קטנות יותר) לקחת כדור של בצק ולמתוח אותו עם היד לאורך ולשטוף אותו מתחת לברז מים ולהמשיך למתוח לחמם תבנית על הגז ולהניח עליו את הבצק ולזלוף מלמעלה קצת שמן ולמרוח לאורך הבצק.
כדי לתת ללחם צורה של לחם גרוזיני יש למעוך את אמצע הכיכר באצבעות ושישארו סימנים על הבצק ולהכניס לתנור חם מאוד למשך 10 דקות לערך.
לאחר שמוציאים את הלחם רצוי לעטוף אותו במגבת ולהמתין.
הערה: אחרי שמחלקים את הבצק למספר ככרות יש לקחת קערה עם מים וקצת שמן ולטבול את כל הבצק בתוך הקערה ולאחר מכן להשטיח את הבצק על התבנית המחוממת מאוד והופ לתנור החם.
--------------------------------------------------------------------
לחם בנוסח גאורגיה - מתכון מספר 4
מאת נורית: אף פעם לא מודדת כמויות, אתם מכירים את הביטוי לפי העין אז ממש ככה.
מצרכים:
בערך ל-8 לחמים של 250 גרם האחד.
כמעט 2 קילו קמח מנופה היטב.
כף וחצי שטוחות של שמרים אינסטנט.
בערך רבע כוס שמן
כף מלח
כף סוכר
אופן הכנה:
מים פושרים ככל שסופג, כדי שיהיה בצק לא רך מידי.
לשים היטב מתפיחים, ושוב לשים יוצרים כדורי בצק כמספר הלחמים שרוצים ומשרים אותם לתפוח בקערת
מים , עדיף בקערה גדולה.
כל החוכמה שיהיו תבניות מברזל יצוק שאפשר לחממן על הגז. כשהבצק תופח להדליק תנור ל250 מעלות
לחמם את התבנית על הגז חשוב מאד שהתבנית תהיה חמה מאד, למרוח מעט שמן אפשר אפילו לוותר,
לשים בכל תבנית 2 כדורי בצק תוך כדי ניעור המים והשטחת הבצק על התבנית.
לאפות בתחילה בתחתית התנור, וכשרואים שהבצק מתחיל להפרד מדופן התבנית להרים לאמצע התנור.
בתנור טורבו יכולה לאפות 3 תבניות יחד.