מתכון: חינקלי - כיסוני בצק עם בשר
חינקלי מוגש חם לאחר שהורתח במים חמים. ישנם וריאציות שונות לפי אזורים שונים בגאורגיה.
ההבדלים הם בגודל, במילוי, ובאופן הקיפול. הערים פסנורי ומצחתה מפורסמות בחינקלי שלהן.
לבצק:
4 כוסות קמח
כוס וחצי מים
חצי כפית מלח
למלית:
1 ק"ג בשר טחון
4 בצלים קלופים וטחונים, יחד עם הבשר או בנפרד, במעבד מזון
2 ענפי כוסברה טחונים או מעובדים דק במעבד מזון
2 ענפי פטרוזיליה כנ"ל
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית זרעוני קימל (כרוויה)
חצי כפית פלפל אדום חריף טחון
1 כוס מים
מלח לפי הטעם
להכנת המלית:
מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל ועשבי התיבול
מוסיפים את התבלינים, מערבבים
מוסיפים כוס מים ומלח, ומעבדים היטב בידיים לעיסה חלקה
שופכים את הקמח לקערה
מוסיפים לקמח את המלח
מוסיפים מים ולשים לבצק חלק וגמיש
מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה לא דק מדי
קורצים עיגולים בעזרת שפה של כוס
לוקחים כל עיגול בצק, מניחים על המשטח המקומח, ומרדדים אותו לעלה דק מאד
מניחים במרכז עיגול הבצק כף מן המלית
אוספים את שולי הבצק יחד למעין צרור, או חבילה, שכל השוליים שלה נאספים ביחד במרכז
מרתיחים מים בסיר גדול ורחב, ממליחים אותם קלות
מבשלים את הכיסנים בין 10 ל - 15 דקות, הם מוכנים כשהם צפים למעלה
מגישים חם כשמלמעלה זורים מעט פלפל שחור גרוס טרי
ישנם וריאציות שונות לפי אזורים שונים בגאורגיה. ההבדלים הם בגודל, במילוי,
ובאופן הקיפול. הערים פסנורי ומצחתה מפורסמות בחינקלי שלהן.
המלצה של נטלי:
לשים יחד 4 כוסות קמח, חצי כפית מלח, אחד וחצי כוסות מים
ניתן ללוש ביד ממש בקלות (לקח לי פחות מ 5 דקות)
מרדדים על משטח מקומח
קוצרים עיגולים (עשיתי עם קערה של קורנפלקס)
שמים בשר במרכז כל עיגול וסוגרים
ממש כמו בתמונה