המשתה הגאורגי במסעדת סופרה
"סופרה", מסעדה גאורגית חדשה בתל אביב מבטיחה להחזיר את המטבח הגאורגי העשיר בגבינות, בצקים ובבשרים לסדר היום ולקחת אותו רחוק ככל שניתן ממסעדת פועלים
 
סופרה, כך מסתבר, הוא משתה בגאורגית ובשפות קרובות אחרות, זוהי מילה עם משמעויות רחבות שתכליתן אחת: לתאר שולחן עמוס כל טוב, גואה תקרובת ובקבוקי משקה. אך משום מה, מאז הפיכתה של ננוצ'קה לטבעונית, נדמה כי תל אביב חסרה מאוד בדיוק את הדבר הזה, את המטבח הגיאורגי העשיר ובמיוחד על כיסוני הבשר והגבינות שבו, על תבשילי הבקר בבישול ארוך ועל עושר בלתי נגמר של דגים או פירות ים ובראשם הסלמון והקוויאר האדום שיעטרו כל בליני.
 
 
חינקלי במילוי בשר בקר ושומן כבש, אוכל כבד וממלא צילום: דניאל לילה 
 
לפני כמה שבועות נפתחה בדרום רחוב רוטשילד, "סופרה", מסעדה גאורגית חדשה שמבטיחה להחזיר את המטבח הגאורגי לסדר היום. הבעלים יורם סבי ודליה הלפרין, תפעלו במשך שנים (ועודם) קייטרינג גאורגי, שנדד בכל העולם, ופנו בעיקר לאנשי עסקים שמבקשים להאכיל את אורחיהם באוכל מהבית, כזה שיסעיר סביבם נוכחות גאורגית, קווקזית או רוסית. שניהם חברו למוסיקאי ולפרפורמר הצעיר מיקי מיראל (Tash Tash) ופתחו את המסעדה, בה מיראל יהא אמון בעיקר על הצד השמח של המשתה, דהיינו על הקצב והאווירה, ויספק הופעות חיות ומוסיקה גרוזינית שמחה.
 
 
 נבחרת מנוסה. מיראל עם יורם ודליה צילום: דניאל לילה
 
 
המסעדה ברוטשילד מעוצבת בקיטש נעים והיא מקבלת את פני האורחים כמו באולם נשפים, אבל כזה שיש בו כמה חללי ישיבה ובר שיש נוכח שברגעי השיא של המשתה יישא על כפיו את הרוקדים. יש פה ספות נוחות עמוסות כריות פרחוניות או שולחנות מהוגנים לצד כפות תמרים. הנברשות היפות שנשברות לאור הזכוכית של אגרטלי קריסטל אדומים, מוסיפות לאווירת הדקדנס ואנחנו רק מקווים שהאוכל יישר קו עם כל ההוד וההדר.
 
 
 חמוצי הבית הגאורגיים של סופרה צילום: דניאל לילה
 
המקום עדיין בהרצה והשירות משתדל אך זה לא מספיק. יהא עליו להתהדק ולהתיישר עוד. נשמח לראות פה גם תפריט יין גרוזיני אמיתי מהעולם החדש לצד יינות עולם ישן שעושים שם כבר שנים. אדום יבש גרוזיני ששתיתי (כרגע יש רק אחד כזה) עינג ממש בבשלותו. באוכל, אהבנו את ה"טש טשים", צלוחיות קטנות, התשובה הגרוזינית לזקוסקי הרוסי או המזה הים תיכוני, שכוללות הרבה ירקות, גבינות, דגים ובשר במחיר של כ- 15 שקלים לצלוחית. תמצאו פה הרינג כבוש לצד פלחי תפוח אדמה, שמיר ובצל סגול, פרוסות רוסטביף, עוף ברוטב סציבי ופטה כבדי עוף ליד ריבת תפוזים מצוינת. נסו גם את הבדריג'אני, שהן גלילות חציל במילוי ממרח אגוזים, שום, בצל וכוסברה ואל תוותרו על חמוצי הבית. כולה חמוצים, אבל מפתיעים. המטבח הגרוזיני עשיר בשום, כוסברה ובצל לצד עשבי תבלין נוספים ואגוזי מלך. הללו, אגב, ילוו את הערב הזה כמוטיב חוזר. לא משנה מה אתם מזמינים, בקשו צלוחית של רוטב טקמלי, שהוא רוטב ירוק חריף, מבוסס על שזיפי בר ירוקים חמוצים וטעמו עמוק ונפלא.
 
פחאליאני היא פלטת אנטיפסטי גאורגי (28 שקלים) שכוללת 3 סלטונים נפרדים, של גזר, סלק ותרד בתערובת שום, כוסברה ואגוזים. משם נדדנו לאגף הבצקים. חצ'פורי אצ'רולי הוא חצ'פורי גבינה ממולא גבינות קשות וביצת עין (52 שקלים). אהבנו מאוד גם צ'יבורקי בשר (28 שקלים) פריך. מנה של חינקלי בשר (48 שקלים) כללה 5 כיסונים במילוי בשר בקר ושומן כבש. זהו אוכל כבד וממלא, כך שנמצאנו שבעים מהר מאוד ונחזור לדגום חצ'פורי במילוי גבינה ותרד שקרץ לנו (38 שקלים).
 
בעיקריות טעמנו שישליק קבב קווקזי בלבאש שכלל שני שיפודי קבב ארוכים ונדיבים מבשר טוב שתובל ביד נדיבה, על לבאש שעליו מעין גיבץ' חמים מצוין של פלפלים ועגבניות (78 שקלים). עוד בתפריט פרגית צעירה ב-16 תבלינים, שום, שאטה, אגוזים ופטריות (76 שקלים), צלעות טלה עם ירקות בגריל (125 שקלים), קופאטי פיקנטי – שהן נקניקיות בשר בקר, עשבי תיבול גאורגיים ושום, בתוספת תפו"א אפוי (76 שקלים) ויש גם דניס של על הגריל (115 שקלים), פילה בורי במילוי תמרים, בצל מטוגן ושום (99 שקלים) ואפילו המבורגר (65 שקלים) בתוספת חזה אווז מעושן או גבינת סולוגוני (8 שקלים).
 
כצפוי, תפריט האלכוהול מגוון וחורג מהקו הגיאורגי, אך מתכתב עמו. בעינינו שווה במיוחד להתמקד בצ'ה צ'ה הגרוזינית (19 שקלים), תזקיק ענבים גס ומחוספס שהוא מלא קסם ואחוזי אלכוהול. את הצ'ה צ'ה מוצאים גם בקוקטיילים, מוחיטו רימונים הנהדר. שמחנו לראות שיש אפשרות להזמין גם בקבוקים שלמים, לחוגגים בחבורות. כך למשל בקבוק צ'ה צ'ה יעלה 220 שקלים, בקבוק רוסקי סטנדרט 380 שקלים וליטר קמפרי 420 שקלים.
 
האוכל בסופרה עושה שמח ומתאים מאוד לחלוקה כיפית ובלילה, גם המוסיקה עולה, כך שנראה שבקרוב הקרקס הגדול בעיר יעבור לפה. לחובבי הז'אנר, שווה לעקוב אחר ההופעות החיות במקום.
 
סופרה Supra - Georgian Joy. שדרות רוטשילד 11, תל אביב. 03-5356433. ראשון-שבת 01:00-18:00. בעוד כחודש ייפתח המקום גם משעות הצהריים, ובסופי השבוע יישאר פתוח עד השעה 02:00. לא כשר.
 
מאחל לצוות מסעדת סופרה הצלחה רבה 
 
מקור: אתר הארץ מאת ליבי שפרלינג
 
 
הוספת תגובה

2 תגובות לכתבה
2. כשרות חזי (משתמש/ת אנונימי/ת) 2016/03/07 14:42
1. המסעדה הכי גרועה שאכלתי בה ל"ת יואב (משתמש/ת אנונימי/ת) 2016/02/07 16:22

מבזקים

האם תבקר השנה בגאורגיה?

חיפוש


לקישורים נוספים...