בן אנור - איש מחשבים ויזם הייטק - פרופיל אישי
 
תכירו את בן אנור (37), איש מחשבים ויזם הייטק מאשדוד, החתום על האפליקציה פייסי (FACY). לא בכדי שמה מצלצל מוכר, שכן אנור מנסה למתג את עצמו בעזרת התכתבות רעיונית עם קיצור המילה פייסבוק. לפי עדותו, העסק עובד תרתי משמע. "בתוך שלושה חודשים יש לנו כבר 20 אלף משתתפים", הוא מגלה את היקף הביקוש ליישום הסלולרי.
 
 
 
אנור, נשוי ואב לילד בן תשע ולילדה בת שבע, בעל תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני במינהל עסקים, עלה לישראל ב־1993 מגאורגיה יחד עם הוריו ואחיו. בישראל פנה ללימודי מחשבים ומאז הוא עוסק בהייטק. באחרונה הוא עובד ממשרדי חברת Teranor שבמגדלי קיי באשדוד. "החברה מפתחת אפליקציות ואתרים ומערכת לשליחת מסרונים דרך השרתים שלנו".
 
הרעיון נולד, לדבריו, בזמן ששהה בביתו עם הילדים במשך מבצע עמוד ענן. "הילדה הייתה קצת חולה והייתי צריך אקמול", שחזר אנור את תהליך העבודה על הבייבי החדש, "אבל לא יכולתי לצאת החוצה. הייתי צריך לעבור ולשאול כל אחד מהשכנים למי יש אקמול ובסוף ויתרתי ולא יצאתי מהבית. אם צריכים לבקש משהו מהשכנים או שהם צריכים משהו, אז למה שלא ידברו וישתפו אחד את השני? תמיד יש מצב שאתה לא יודע מי השכנים, מה שמם או במקרה הצורך איך לפנות אליהם. כל דבר בנוי מאנשים: חברה, בניין, עסק. לפי האפליקציה, כל אחד, לפי מיקומו, יוכל לדבר עם מי שבקרבתו. למשל, להודיע על אסיפת ועד בשכונה. אם אתה בעל עסק שרוצה לפרסם בשכונה, למה לא לפרסם למי שנמצא בקרבתך? או למסור טלוויזיה ישנה למי שצריך בסביבה שלך?".
 
לדברי היזם, האפליקציה פתוחה להתכתבויות משותפות או פרטיות. "אתה יכול לשבת ברחוב רוגוזין 5 למשל, ורוצה לדעת מה קורה ברחוב תל חי 17. אתה פשוט כותב תל חי 17 ויכול לראות מה שקורה ולדבר עם האנשים שם. דבר נוסף, אם אתה נמצא באזור תעשייה ללא שם רחוב, ניתן לאתר אותך לפי שם ולהגיע אליך בסיוע תוכנות הניווט ווייז וגוגל".
 
פיתוח היישום ארך שנה וחודשיים, באמצעות צוות בן שבעה אנשים ובעלות של 1.5 מיליון שקל. בכוונתו של אנור לפזול לשוק האמריקני בהשקעה של מיליון וחצי דולר, כדי להגיע לחמישה מיליון משתמשים.
 
 בארוחת ערב עם משלחת יזמים מגאורגיה,
בתמונה: רון מקר, בן אנור, אברהם מקר, פולינה חסין ואבי בראל
 
 
 
 בן אנור נותן ראיון לערוץ טלוויזיה 
 
הוספת תגובה

מבזקים

האם תבקר השנה בגאורגיה?

חיפוש


לקישורים נוספים...