איספנחי, ממרח הקסם

ראשי >מטבח גאורגי מסורתי>איספנחי, ממרח הקסם
איספנחי, ממרח הקסם 
כבר בשנת 1929 פופאי גילה את כוח התרד !
כשהיה נקלע לצרה, מיד היה פותח את קופסאת השימורים המפורסמת אשר מכילה תרד שמזכה את פופאי בחוזק, בכוח אדיר ! אילו פופאי היה יודע על קיום האיספינחי, אני בטוחה שללא היסוס היה מחליף את קופסאת השימורים, באיספנחי טרי ומלא בכל טוב . אספנחי הגיע אלינו מהמטבח גאורגי, הינו ממרח מפוצץ בבריאות!
מדהים בטעמו, ממכר ומלא בכל טוב. טעים לבד ומוסיף הרבה למגוון מנות.
 
זו אינה מנה של ממש אלא יותר טפנד פיקנטי או ממרח ירוק שמצרפים לאוכל. הוא עשוי מתרד שנטחן יחד עם אגוזים וחומץ.
 
חומרים:
1 חבילת תרד (אפשר קפוא)
1 כוס אגוזי מלך, טחונים
1 כף חומץ
3 שיני שום
1/2 צרור כוסברה קצוצה
קורט פלפל צ'ילי גרוס
קורט פלפל לבן
מלח
קורט תבלין אוצחו סונלי (ואם אין, כוסברה מיובשת)
 
אופן ההכנה :
מאדים את התרד בסיר או במחבת גדולה למספר דקות, עד שהוא מאבד מנפחו. מעבירים מיד לדקה במי קרח, כדי לשמור על הצבע העז, ואז מעבירים למסננת.
 
טוחנים את האגוזים במעבד מזון, מעבירים לקערה ומוסיפים את החומץ, שיבהיר את האגוזים. מערבבים היטב. מכניסים למעבד מזון את התרד, האגוזים הטחונים ושאר החומרים, וטוחנים עד שנוצרת משחה ירוקה. טועמים ומתקנים תיבול.
 
עוד מתכון לאיספנחי ... לחץ כאן  
 
 
 
 
הוספת תגובה

מבזקים

האם הקונגרס תורם לקהילה ?


חיפוש


לקישורים נוספים...