דג ברוטב בצל - סאטני

ראשי >מטבח גאורגי מסורתי>דג ברוטב בצל - סאטני

דג ברוטב בצל (סאטני) 

יהודי גאורגיה אימצו מאכל זה לארוחות שבת וחג. מומלץ 
סוג מתכון:גאורגי                           
קושי הכנה:קל
מרכיבים:
1.5 ק"ג נסיכת הנילוס פרוס
קמח
שמן זית

לרוטב:
5 בצלים קצוצים
כפית שום כתוש
פלפל שחור
1 פלפל צ'ילי חריף טחון
כוסברה יבשה טחונה
1 צרור כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות אגוזי מלך טחון
רכז תמר הינדי
כף רסק עגבניות
מלח

אופן הכנה:
מקמחים הדג, מטגנים עד להזהבה ומניחים בצד.

רוטב הבצל:
מטגנים את הבצל עד להזהבה.מוסיפים את השום, הכוסברה היבשה, הכוסברה הטריה, המלח, פלפל השחור גרוס, פלפל צ'ילי חריף, אגוזי המלך, רכז תמר הינדי ומערבבים.מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב למשך 5 דקות (על אש נמוכה) .
הרכבת המנה:
על צלחת הגשה מניחים את הדג, יוצקים מעל רוטב.
 

מבזקים

האם הקונגרס תורם לקהילה ?


חיפוש


לקישורים נוספים...