גבינת סולוגוני

ראשי >מטבח גאורגי מסורתי>גבינת סולוגוני
גבינת סולוגוני
 
סוּלוּגוּני (גאורגית: სულუგუნი) היא סוג של גבינה דמוית מוצרלה בעלת מליחות עדינה, שמקורה במחוז סמגרלו שבגאורגיה.
 
טעמו של הסולוגוני, כאמור, דומה למוצרלה, ומעט מלוח. מרקמה דחוס ואלסטי, ועשוי שכבות שכבות בשל אופן הכנתה. הסולגוני נשמרת בדרך כלל במי מלח או באריזת ואקום.
 
אופן ההכנה
סולגוני עשויה מחלב פרה, עז או כבש מפוסטרים, או מעירוב שלהם. במהלך הכנתה מחוממת הגבינה עד להתכה קלה, ואז הגבן לש ומקפל בידיו את הגבינה פעמים רבות להיווצרות השכבות האופייניות. יש המעשנים את הגבינה בתום התהליך ליצירת סולגוני מעושנת.
 
מצרכים:
3  ל' מים
1 קג' גבינה לבנה קשה ללא מלח חתוכה בפרוסות
מי מלח (רשום מטה)
אופן הכנה:
מחממים מים בסיר גדול לחום 60 מעלות צלסיוס, מסירים מהאש ומוסיפים מייד את פרוסות הגבינה
מחכים קצת, עד שהגבינה תיתרכך.
מערבבים היטב ולשים את הגבינה כמו בצק מותחים את הגבינה לרצועה שאורכה כחצי מטר וכורחים
את הרצועה סביב עצמה, כמו שבלול.
שמים את שבלול הגבינה בכלי גדול ועמוק ומכסים במי מלח ביחס של 100 גר' מלח לליטר מים
מאחסנים במקרר
בתאבון ...
ותישמרו על האצבעות, במקום ללקק יש מצב שבטעות אולי תינגסו.
 
מאת אסתר בין
 
 

מבזקים

האם תבקר השנה בגאורגיה?


חיפוש


לקישורים נוספים...