מתכונים לחצ'פורי בצורות שונות

ראשי >מטבח גאורגי מסורתי>מתכונים לחצ'פורי בצורות שונות
מתכונים לחצ'פורי בצורות שונות
 
אתם מוזמנים לערוך היכרות עם חצ'אפורי, מאפה גרוזיני-יהודי מסורתי. כל אזור בגרוזיה - והחצ'אפורי שלו:
אימרולי חצ'פורי:
מצרכים:
250 גרם קמח - 2 כוסות
2 גרם שמרים - 1/2 כפית
5 גרם מלח - 1 כפית
80 גרם מים - 1/3 כוס
10 גרם שמן -  1 כף
10 גרם חמאה נמסה -
300 גרם גבינה -
אופן הכנה:
מנפים את הקמח לקערה ומערבבים עם השמרים יוצרים גומה במרכז, לתוכה מוסיפים מלח שמן ומוספים מים פושרים מערבבים את החומרים ולשים לבצק רך.
אם הבצק נדבק לידיים, מוספים מעט קמח, נותנים לבצק לנוח כ 15 דקות, מכסים בניילון ומניחים במקרר למשך 15 דקות.
מרדדים כל הבצק לעיגול בעובי 1 ס"מ ומניחים במרכז ממלית הגבינה (בצורת כדור) מרימים את שולי העיגול משני צדי המלית ומהדקים.
מרדדים תחילה את הבצק בעזרת אצבעות ואחרי זה ע"י מרדד לצורת עיגול.
לשים על תבנית נייר אפיה, מניחים את הבצק על התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה 220 מעלות למשך 5-6 דקות.
מוצאים את התבנית מהתנור מורחים על הבצק את החמאה הנמסה ע"י מברשת.
חותכים למשולשים ומגישים.

לסרטון הדרכה לחץ כאן 
=========================================
 
מצרכים ל 6 מנות :
קמח 1/2 ק"ג
שמרים 25 גרם
אחת וחצי כוסות מים פושרים
מרגרינה רכה מאוד 25 גרם
מלית גבינה 700 גרם
6 ביצים
תמאה להגשה
 אופן הכנה
מנפים את הקמח לקערה ומערבבים עם השמרית יוצרים גומה במרכז, לתוכה מלח ומוספים מים פושרים ומרגרינה מערבבים את החומרים ולשים לבצק רך.
אם הבצק נדבק לידיים, מוספים מעט קמח מכסים בניילון ומניחים במקום חמים למשך כשעה , עד שהבצק יתפח.לשים את הבצק בפעם נוספת ומחלקים ל-6 חלקים צרים מכל חלק כדור, מכסים בניילון ומנחים לכדורים לתפוח כ-20 דקות במקום חמים מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול 1/6 ממלית הגבינה מרימים את שולי העיגול משני צדי המלית ומהדקים יחד את הקצוות בשני הצדדים האחרים, כדי ליצור צורת סירה, שבמרכז המלית מסדרים את סירות בתבנית חמה ואופים בחום גבוהה במשך 15 דקות . מוצאים את התבנית מהתנור. שוברים את הביצים אחד בכל סירת בצק, מעל המלית אופים עוד כ- 5 דקות עד שהחצ'פורי מוכנים בזמן ההגשה מורכים חמאה מעל .
 
=======================================
חצ’פורי מעולם אחר
בצק שתמיד מצליח, ונישאר רך אפילו אחרי יומיים שלוש. 
1  קג '  קמח
1  חב'  שימרית
1  כפית סוכר
1  חב '  מרגרינה  [אפשר גם חצי]
1  כוס  לבן
1/2 ל ' חלב פושר
3   ביצים
3 כפות שמן
אופן הכנה:
ללוש לבצק עדין ולהתפיח  פעמיים.ליצור כדורים מבצק שתפח, לשטח מעט עם אצבעות,
לשים מילוי גבינה באמצע ולקפל כמו מעטפה, להניח על תבנית משומנת. להתפיח עוד פעם
לפחות חצי שעה, לימרוח ביצה ולאפות בתנור מחומם מראש כ-40 דקות בחום בינוני.
עם אותו בצק אפשר להכין גם בורקס סירה.להגיש חם עם כפית חמאה.
========================================================
חצ´פורי גבינות
החומרים
לבצק:
1 ק"ג קמח
450cc מים
60cc שמן (1/4 כוס)
1 ביצה
כפית שטוחה מלח
3 כפות חומץ
3 כפות וודקה
1 אבקת אפיה
למלית:
1 ק"ג חמד
250 גר´ גבינה בוגרית
1 קוטג´ או גבינה כחושה
2 ביצים
אופן ההכנה
ההכנה: ללוש את כל החומרים לבצק רך, להשתדל לא להוסיף קמח גם אם זה קצת דביק. ככל שלשים יותר - הבצק משובח יותר (סה´כ ללוש 10-15 דקות). לכסות את הבצק ולשים בצד לשעה. לחלק ל-24 חתיכות. לטבול כל חתיכה בקמח וללוש אותה לצורת כדור. לכסות היטב ושוב לשים בצד לשעה לפחות. ועכשיו מתחילה העבודה... לרדד כל כדור לעלה בקוטר כ-20 ס´מ.
להניח את העלה על משטח מקומח ולקמח את העלה. לרדד בצורה כזו עוד 11עלים, להניח אחד על השני ולקמח כל עלה לפני שמניחים עליו עלה נוסף. בסוף הופכים את הערמה על נילון כך שהעלה שרידדנו ראשון יהיה כעת העליון. מנסים לפתוח את העלה העליון, אם הוא לא נפתח בקלות מכסים במגבת ומשהים לכמה דקות. מכינים קערית עם כוס שמן בשביל לשמן את העלים. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן. אופן פתיחת העלה - לוקחים מגש עגול בקוטר של כ-35 ס´מ או תבנית מלבנית בגודל דומה. שמים את המגש על קערה להגבהה. פותחים כל עלה לעלה דק, כמעט שקוף (כמו לשטרודל).
מתחיל מהקצוות ואח´כ עם גב היד מותחים גם את החלק הפנימי. מניחים את העלה על המגש (אפשר לשמן מעט את המגש בתחילת העבודה בלבד). מפזרים עם קצות האצבעות שמן על העלה (זה עניין של ניסיון - טובלים פעם פעמיים את קצות האצבעות בשמן ומפזרים על כל העלה).
מקפלים את העלה בצורה הבאה - מביאים קצה תחתון לכיוון המרכז, גם את הקצה העליון בצורה כזו שהם יחפפו בקצוות בכמה ס´מ (הכוונה לא לקפל ל-3 כמו בקיפול רגיל). שוב לשמן מעט את העלה ולהביא קצה ימין וקצה שמאל למרכז כמו קודם. לשים כף גדושה ממלית הגבינה במרכז העלה שנוצר ולשטח אותה מעט עם סכין משומנת. להביא 2 קודקודים מנוגדים למרכז ולקפל מעליהם את שתי הקודקודים האחרים. צריכים לקבל מעויין. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. כשהתבנית מתמלאת משמנים כל חצ´פורי מלמעלה. אופים בטמפ´ של 220 מע´ כ-25 דק´ - עד שהם זהובים. עדיף לצנן אותם על רשת. עכשיו צריך להתחיל את אותו תהליך עם 12 הכדורים שנשארו בצד... אם לא מעוניינים בכל הכמות אפשר מראש להכין חצי כמות מהבצק או להקפיא את הכדורים עטופים היטב.
==========================================================
חציפורי בקלי קלות  - מאת נטלי

 מצרכים :
2 מיכלי אשל/גיל
1 ביצה L
1 כפית שטוחה של מלח
1 כפית סודה לשתיה
4-5 כוסות קמח לבן

גבינות:
150 סולגוני
100 גרם עמק
100 גרם בולגרית
או 450 גרם סולגוני
(ניתן לגוון בגבינות לפי הטעם).

אופן הכנה:
1) את הגבינות פורסים לקוביות קטנות או נעזרים בפומפיה.
2) מערבבים את האשל, ביצה, מלח, סודה ומתחילים להוסיף את הקמח עד לקבלת בצק אחיד וגמיש לעבודה
3)מרדדים את הבצק על קמח וממלאים בגבינות
4) מחמים מחבת עם טיפונת שמן
5)מטגנים מכל צד עד להזהבה

 
בתאבון 

מבזקים

האם תבקר השנה בגאורגיה?


חיפוש


לקישורים נוספים...